Stadskanaal-Noord

Weblinks

Voetbalvereniging

SPW

VV SPW is een amateurvoetbalvereniging uit Stadskanaal, provincie Groningen, Nederland.

Het huidige thuishaven is het “Sportpark Noord”.

SPW staat voor Stadskanaal Pekelderweg. De club werd opgericht op 21 april 1946. De clubkleuren werden blauw en wit, het tenue werd een blauw shirt en een wit broekje. Een veld werd gevonden tegenover de Westerschool, de kleedruimte was een turfschuur.

Voor even had SPW ook een handbalvereniging, maar deze werd al na korte tijd opgeheven.

Bron:
https://nl.wikipedia.org/wiki/VV_SPW

Buurtvereniging

T’Lange End

Stadskanaal Noord, om precies te zijn tussen het dalkanaal en de Hervormde Kerk aan de Semsstraat kent sinds 12-2-1980 een buurtvereniging met de naam T’Lange End. 

Sinds jaren een actieve en gezonde buurtvereniging voor de leden en de buurtbewoners. We organiseren tal van activiteiten voor jong en oud, zoals jeugddisco, rommelmarkt en spooktochten. Kortom, voor elk wat wils.

De activiteiten vinden grotendeels plaats in en om het buurthuis aan de Scheepswerfstraat 5 te Stadskanaal. Eens per maand (met uitzondering van juni & juli) komt er een buurtkrant uit waarin U alle activiteiten kunt lezen.

Open luchtzwembad

Bad noord

Zwembad Noord is als zand zwembad ontstaan in het jaar 1937.
In 1970 heeft de toenmalige raad van de gemeente Wildervank besloten om het zwembad te verbouwen tot een zwembad met een betonnen bodem en wanden.
Sedert 1970 werd het zwembad door Sportfondsen Nederland beheerd.
Sinds 2001 wordt een “officieel” Nederlands kampioenschap, het NK Bommetje, georganiseerd waarbij gesprongen wordt van de 3m plank.
Vanaf 2003 staat Zwembad Noord los van Sportfondsen Nederland en is er een Stichting ontstaan welke het doel heeft om het voortbestaan te garanderen.

 Multifunctionele Accommodatie 

NOORDSTEE

Het Buurtcentrum is gevestigd in de MFA Noordstee. Met het buurtcentrum willen we een flinke bijdrage leveren aan de sociale leefbaarheid in Stadskanaal Noord. Ons buurtcentrum staat bol van de activiteiten op het gebied van ontmoeting, cultuur, recreatie en educatie. Een buurtcentrum dat helemaal draait op vrijwilligers. Het buurtcentrum Noordstee kan vrijwel iedere vereniging of instelling een passende vergader- of activiteitenruimte aanbieden tegen lage kosten. Het buurtcentrum beschikt over verschillende zalen, die omgebouwd kunnen worden tot één grotere zaal met toneel voor ruim 80 personen. Ook beschikt het buurtcentrum over een biljartzaal met twee wedstrijdbiljarts. Facilitaire voorzieningen zijn er in de vorm van een beamer, projectiescherm, flapover/whiteboard, professionele geluid- en lichtinstallatie, bar en keukenblok.

Openbare basisschool

De Oleander

Obs De Oleander is een kleinschalige school. Op obs De Oleander zijn alle ouders en hun kinderen welkom ongeacht afkomst, cultuur en geloofsovertuiging. We hebben aandacht voor elkaar en we staan voor een open en duidelijke communicatie.

We bieden onderwijs dat ieder kind tot zijn recht laat komen. Onderwijs dat aansluit bij individuele behoeften, talent stimuleert en vaardigheden aanleert om nu en in de toekomst deel te nemen aan de maatschappij.

Ons motto is: op obs De Oleander telt ieder kind mee!

Cristelijke basisischool

Oranje Nassau

Op de Oranje Nassauschool willen wij een veilige leer- en leefomgeving vormen, waar kinderen zich geborgen voelen.

Leren, sfeer en plezier zijn belangrijk. De school wil een warme omgeving voor de kinderen vormen, waarin aandacht is voor elk kind. Een ieder moet zich welkom voelen.

Wij realiseren dit door vakbekwame en bevlogen leerkrachten met hart voor uw kind. Centraal in school staat het leren van elkaar. 

Stichting Vrienden 

Semsstraatkerk

Meer mogelijk met de Semsstraatkerk

De Semsstraatkerk vormt een kleine hechte gemeenschap en de activiteiten worden al jaren door vrijwilligers gedragen. Het gebouw ligt centraal in de wijk Stadskanaal Noord. Door het jaar heen worden er vele activiteiten georganiseerd. Zo vormt de Semsstraatkerk een laagdrempelige warme ontmoetingsplek voor alle bewoners van Stadskanaal Noord. Toch hebben wij gekeken wat er in de toekomst nodig is om dit gebouw, de oudste kerk van Stadskanaal, te behouden. Hiervoor is een projectplan opgesteld en is de Stichting Vrienden Semsstraatkerk opgericht die onder de naam “Semspodium” diverse culturele activiteiten organiseert.